Bine ati venit pe BLOG-UL BISERICII ORTODOXE ROMANE SFANTA TREIME DIN MIRAMAR FLORIDA

"Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Duhul Sfant. Treime Sfanta, slava Tie!
Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte fara de moarte, Miluieste-ne pe noi.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh".
Amin.

marți, februarie 17, 2009

Parintele Viorel Sasu







Aniversarea a 50 de Ani
de la infiintarea

Bisericii SFÂNTA TREIME din Miami-Miramar Florida



1956-2006
Pe data de 4 si 5 Nov. 2006 Parohia noastra va comemora a cincizecea aniversare de la infiintarea ei ca institutie bisericeasca incorporata sub aceasta denumire: Biserica SFÂNTA TREIME, din Miami Florida, inregistrindu-se pe data de 21 octombrie 1956, la Miami Florida.
Cu acest prilej, urmare agendei I.P.S. Episcop s-a stabilit data de 4 si 5 Noiembrie cind unul dintre inaltii ierarhi ne vor onora cu prezenta.
Preoti titularizati in functie au fost: Pr. Alexandru Bocioaga, 11956-1963 cu intreruperi, caci in 1060 servea Pr. Eugen Banciu, care cu un numar de enoriasi de la Clubul din Hollywood a infiintat Biserica Sfânta Cruce. Pr. Al. Bocioaga revine alternind cu Pr. Isacu, Iuga si Cucu in anii 1960-1961.
Pr. Dumitru Dobrin intre 1963-1966. In anul 1968 este titularizat Pr. Marin Postelnic pina in 1971. Revine Pr. Postelnic dupa Marioncu. In 1972 este Preot Nicolae Marioncu.
Din anul 1974 pina in 1979 este Preot Paul Craciun Jr.
Anul 1980 aduce o era noua in istoria parohiei noastre. Este numit un prim preot tinar cu entuziasm care muta Parohia din Miami in nord, Miramar FL unde ne aflam si in prezent. Sub pastorirea Pr. Gemanaru se cumpara noua proprietate. Se construieste Sala Sociala, iar in 1984 Sfânta Biserica, cu ajutorul substantial al Dnei Bota Rucsanda, ctitora Bisericii noastre!
Din anul 1985 pina in 1992 timp de 7 ani pastoreste Pr. Traian Petrescu. Acum Dna Bota isi schimba rezidenta din Columbia, cumparind cele 5 apartamente si doua case in spate.
In anul 1992 se face o rotatie de preoti, prima in Episcopia noastra, in Florida mutindu-se Pr Viorel Dimitru Sasu, iar Pr. Traian Petrescu la New York city. Ceea ce s-a infaptuit in acesti ani, stie generatia actuala, iar pentru viitoarele generatii amintim:
extinderea Bisericii, Casa Parohiala, Pictarea Bisericii, Sfântul Altar, inlocuirea covorului cu portelan, in Biserica si in Sala Sociala.
Cel mai important lucru apreciat de mine ca paroh, numarul mare al membrilor si participarea lor la serviciile religioase. Infiintare corului este de asemenea o mare realizare. Am scris aceste rinduri din dorinta "de a nu lasa sa se astearna praful uitarii peste urmele noastre ca romani si crestini" .


Fr. Viorel D. Sasu-2006


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu